top of page

Ghosting är det nya normala - och vi hatar det!

Updated: Apr 14, 2023


För det första; vad är ghosting? Ja det är när någon helt sonika dumpar en på alla sociala medier plattformar och andra kommunikationsvägar. Bara försvinner. Vi är så många som kommunicerat med någon, kanske tom träffats och plötsligt "BOOM" är man ghostad.


En vän var i Stockholm och hade bokat in en dejtpromenad med en kille från en dejtingsajt. Hon kom hem till mig efter promenaden och var upprymd och glad för de hade promenerat i flera timmar och hon visste vid det här laget det mesta man snabbt kan lära sig om andra människor, inklusive att hans syster hade vunnit på lotto. Bara det är som att själv vinna på lotto. Att träffa en kommunikativ och sympatisk man, som dessutom gillar att strosa runt på måfå i Stockholm och berätta privata saker om sin familj.


Jag bad förstås omgåendebums att få se en bild på promenaddejten när hon kom hem till mig - hon hann knappt komma förbi hallen för att hinna öppna dejtingappen och visa hans bild. Då hade han un-match / blockat henne. Inte ens tio minuter efter avslutad promenad!!!!


Själv hade jag en rolig dialog med en rapp och humoristisk man. Vi bestämde oss för att träffas för att se om humorn räckte längre än till bara text. Efter många obskyra och roliga förslag på att ses för första gången så bestämde vi oss för att gå och spela Bingo. Ingendera har gjort detta tidigare och vi hade galet roligt när vi planerade en dejt en torsdag em på en bingohall vid Hötorget. Han skulle ta med en "dutt-penna" jag skulle ta med Toffifee äckelpraliner (ja vi googlade fram vad man skulle ha med till en bingohall). Nån timme före vår dejt skickar jag meddelande för att säkerställa var vi skulle ses. Bounce! Han hade ghostat / un-matchat mig. Där satt jag med en ask äckliga praliner och fattade ingenting.


Senast i helgen hade en annan vän en date med en man som, kanske, såg lite för bra ut för sitt eget bästa. Men han hade uppenbarligen varit trevlig, intelligent och inte alls så ego-trippad som vi hade bestämt i förväg att vi trodde att han skulle vara, utifrån hans profilbilder (ja han var jävligt snygg för att vara 59år). Min vän ringde mig när hon var på väg hemåt, efter några timmars trevlig träff, hon konstaterade att det inte var nån direkt initial kemi, men att hon ändå gärna träffar honom på nytt - om inte annat för att de hade haft väldigt trevligt. Senare på kvällen skulle hon skriva ungefär exakt så till honom.... Gissa vad? Yep! Han hade blockat/ghostat henne.


Hur, när och varför har detta beteende blivit acceptabelt och kotym? Vi kommer inte acceptera det bland våra medlemmar! Vi skall respektera varandra, bete oss mot andra som vi själva vill bli behandlade. Vi skall måna om goda relationer och varma möten. Glöm inte att din date kanske inte är perfekt för just dig, men vi har alla vänner och nätverk att dela med oss av!


Mera hjärta ❤️ och mindre ghosting 👻 TACK!

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page